Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Nieuwsberichten

Méér Muziek in de Klas

07-03-2018

 

 

Dronten - Op basisscholen Het Kompas en Christiaan Huygens in Dronten klinkt vanaf volgend seizoen meer muziek in de klas.

 

Beide scholen ontvangen een bedrag van 15.000 euro van het Fonds voor Cultuurparticipatie om muziekonderwijs in samenwerking met De Meerpaal naar een hoger plan te tillen.Vakdocenten en expertise van De Meerpaal worden de komende drie jaar ingezet om groepsleerkrachten te ondersteunen. ‘Op het Kompas staan en gaan we voor vormen en wijsmaken. Dat is meer dan alleen goed lees-, taal- en rekenonderwijs,’ aldus Kees van Garderen, directeur van het Kompas. ‘Daarom grijpen we de kans van Muziekimpuls om de komende jaren muziek meer op de Kompaskaart te zetten.

 

’Extra impuls´

Sabine Robertson, locatiedirecteur van het Christiaan Huygens: ‘Op het Christiaan Huygens nemen de kunst- en cultuurvakken een belangrijke plaats in, maar ons muziekonderwijs kon nog wel een extra impuls gebruiken. We zijn dan ook heel blij dat we de subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie toegewezen hebben gekregen. Er liggen mooie plannen klaar.

 

’Bezoek muziekvoorstelling´

De leerlingen van Het Kompas en Christiaan Huygens gaan de komende drie jaar aan de slag met muziekworkshops, schoolconcerten en meer muzieklessen die worden verzorgd door hun eigen leerkrachten en vakdocenten van De Meerpaal. Ook wordt er jaarlijks een muziekvoorstelling in De Meerpaal bezocht

 Naar nieuwsblog

Claros school CMS - Helder voor iedereen!